Україна залишається для Німеччини та ЄС на першому плані – Меркель

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що незважаючи на проблему біженців, ЄС сфокусований на врегулюванні кризи в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що незважаючи на проблему біженців, ЄС сфокусований на врегулюванні кризи в Україні.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Тwitter, передає «Слово и Діло».

«Метою Європи є й лишатиметься відновлення вільного самовизначення України та її територіальної недоторканності. Врегулювання кризи в Україні й надалі у фокусі ФРН і ЄС, попри існуючі виклики, пов'язані з хвилею мігрантів», – заявила Меркель.

За її словами, скасування псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу є спільним успіхом України та Заходу. Меркель підкреслила, що виведення найманців і військ є одним із найважливіших пунктів Мінських домовленостей.

«Невід'ємний елемент – виведення всіх військ і найманців, які незаконно перебувають в Україні, i повний контроль Києвом своїх кордонів. Мінські домовленості – лише «просвіт надії», але вони дають шанс рухатися до політичного врегулювання», – підкреслила канцлер.

Нагадаємо, що раніше глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель хочуть швидше забути про проблеми України та розпочати торгівлю з РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: