ДФС подасть до суду на «Укрнафту»

Читать на русском
Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що служба подає до суду на «Укрнафту» за несплату боргів.

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що служба подає до суду на «Укрнафту» за несплату боргів.

Про це він розповів в інтерв'ю «Економічній правді», передає «Слово і Діло».

За словами Насірова, завдяки угоді про реструктуризацію «Укрнафта» заплатила майже 2 млрд грн податкового боргу та передала у податкову заставу майно на суму понад 9,5 млрд грн.

«Ми розірвали угоду і подаємо до суду. Початок судового процесу очікується протягом двох місяців. Лише з поданням до суду у нас є невелика поточна проблема, яку ми зараз вирішуємо. Нам потрібно заплатити судовий збір. Ми звернулися до Міністерства фінансів із проханням виділити нам необхідні кошти для його сплати», – заявив він.

«Укрнафта» в листопаді оплатить залишок боргуНове правління ПАТ «Укрнафта» просить відтермінування на 30 днів для погашення залишку боргу за 2014 рік.

Як стверджує глава ДФС, судовий збір становить близько 150 млн гривень і вже подано до суду клопотання з метою відтермінувати оплату судового збору. За словами Насірова, претензії в суді будуть висунуті до нового глави «Укрнафти» Марка Роллінза, хоча борг накопичився ще за попереднього керівника.

«Минулого тижня я розмовляв з Марком Роллінзом. Очікую, що цього тижня вони оцінять свої можливості за грошовтим потоком і знову звернуться до нас із пропозицією про погашення свого податкового боргу. Він складає 9,5 млрд грн», – зазначив глава ДФС.

Крім того, Роман Насіров повідомив, що якщо компанія не сплатить борг, то вони будуть його стягувати тими методами, які у них є. «Ми подамо позов до суду про списання грошей із рахунків «Укрнафти», потім – про реалізацію заставного майна», – додав він.

Нагадаємо, 1 жовтня ПАТ «Укрнафта» виплатила 200 млн гривень дивідендів за 2014 рік. Водночас новий очільник «Укрнафти» Марк Роллінз попросив 30-денне відтермінування для оплати залишку боргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: