Петренко розповів, хто заважав спрощенню реєстрації бізнесу

Читать на русском
Єдиним органом, який загальмував процес спрощення реєстрації бізнесу в Україні, була Державна фіскальна служба.
Павло Петренко

Єдиним органом, який загальмував процес спрощення реєстрації бізнесу в Україні, була Державна фіскальна служба.

Про це у своєму Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

Він пояснив, що 2 тижні тому були підписані спільні накази Мін'юсту, Мінсоцполітики та Мінекономіки про обмін інформацією онлайн з Пенсійним фондом та органами статистики, а ДФС загальмувала цей процес.

Втім, завдяки особистому втручанню міністра фінансів Наталії Яресько ситуація зрушила з місця. «Сьогодні цей наказ почав діяти. Це означає, що ключовий і найбільш проблемний у спілкуванні орган – ДФС – фактично прибрав необхідність контакту громадян зі своїми співробітниками», – пояснив Петренко.

Лобістом бізнесу в ДФС став колишній віце-президент Американської торгової палатиДержавна фіскальна служба ввела нову посаду уповноваженого з питань підприємництва при ДФС.

Тепер, якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін'юсту, кожні дві години дана інформація в електронному вигляді потрапляє до Пенсійного фонду, органи статистики та ДФС, а перераховані відомства протягом зазначеного часу надають оновлену інформацію зі свого реєстру. «Жодних ходінь кабінетами та стояння в чергах», – додав міністр.

Як підсумок – вже з 17 жовтня всі, хто вирішив відкрити свою справу, можуть протягом одного дня зареєструвати свою компанію в реєстрі Мін'юсту, в органах статистики, Пенсійному фонді, а також у Державній фіскальній службі, резюмував Петренко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: