Кононенко назвав звинувачення Наливайченка брудним політичним піаром

Читать на русском
Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко пов'язав звинувачення екс-голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з передвиборчою боротьбою.

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко пов'язав звинувачення екс-голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з передвиборчою боротьбою.

Про це він заявив під час засідання антикорупційного комітету, передає «Слово і Діло».

«За 16 років мною задекларовано майже $20 млн. Рух моїх коштів з 1999 року прозорий. Інформацію за будь-який рік я готовий надати. У мене немає потреби та немає необхідності користуватися будь-якими корупційними схемами» - сказав він.

Ігор Кононенко пов'язав всі повідомлення про його причетність до корупції та виведення коштів в офшор зі спробою дискредитації його політичної сили.

«Чомусь саме перед виборами з'явилися ці повідомлення. На мою думку, це виключно брудний піар», - заявив Ігор Кононенко.

Також він уточнив, що готовий співпрацювати зі слідством, якщо буде порушено кримінальне провадження за даним фактом, і буде давати всі пояснення правоохоронним органам.

Своєю чергою, Наливайченко стверджує, що Кононенко пов'язаний із корупцією. Йдеться про документи, які, за словами Наливайченка, доводять зв'язок Кононенка з компанією Intraco management Ltd, яка щомісяця виводить з України від $100 до 300 тис. У діяльності компанії присутні ознаки відмивання грошей.

Ігор Кононенко ці звинувачення заперечує.

«По-перше, це фотокопії. На цих фотокопіях немає ані підписів, ані якихось відміток банку. Для тих фахівців, які в цьому розбираються, ті копії платіжних документів, які там є, це transfer by payment order, вони не є платіжним документом. Єдиним платіжним документом є SWIFT. Тransfer by payment order, якщо дійсно це документи, які відповідають дійсності, це виключно намір про платіж», - заявив народний депутат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: