«Паркетні генерали» провалили початок всіх подій – від Криму до війни на Донбасі – експерт

Читать на русском
Степан Полторак

Коли генерали та командири не знали, що робити та як керувати, добровольчі батальйони воювали та гинули.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що, за словами Глави держави, на сьогоднішній день ані в Міністерстві оборони, ані в Генштабі більше не залишилося «паркетних» керівників.

«Президент як Головнокомандувач несе відповідальність за всіх керівників українським військом, починаючи від міністра оборони й закінчуючи командирами військових підрозділів. Зрозуміло, що він захищає їх від критики, але він не відповідає на питання, куди ж поділися ті генерали, яких називають «паркетними» та які фактично провалили початок усіх подій від Криму до сходу України. Котрі, як Гелетей, звітували, що вони прийматимуть парад у Севастополі, розповідали, що вони зачистили Слов'янськ, а потім ми дізнаємося, звідки й як бойовики йшли в Донецьк», – аналізує експерт.

«Ми знаємо, якими були дії Генштабу щодо планування операції з усунення загрози Іловайського котла, коли росіяни нібито зненацька нас застали. Та хіба ж наші генерали не знали, з ким ми воюємо? Чи вони були в полоні ілюзій, що вооють з бойовиками «ДНР-ЛНР»? Де поділися генерали, які провалили розвідку та не змогли скоординувати дії військових підрозділів?», – нагадав політолог.

Він зазначив, що часто саме добровольчі батальйони брали на себе функції командування. Прислів'я «Стадо баранів, очолюване левом, переможе зграю левів, очолювану баранами» в українських умовах підтвердилося. Гинули найкращі люди, а генерали або залишались на своїх посадах, або просто зараз переведені.

Нагадаємо, ще минулого року міністр оборони Степан Полторак пообіцяв, що чиновники Міноборони та ЗСУ пройдуть позапланову переатестацію. Після проведення атестації буде ухвалено відповідне рішення щодо їхньої подальшої роботи та служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: