Нових місцевих прокурорів зобов'яжуть працювати «за спасибі»

Читать на русском
Виділяється в даний час обсяг фінансування створюваних в Україні місцевих прокуратур не дозволить платити високі зарплати їх співробітникам.

Виділений в даний час обсяг фінансування створюваних в Україні місцевих прокуратур не дозволить платити високі зарплати їх співробітникам.

Про це розповів перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«В даний час ми направили в Кабінет міністрів лист, що на зарплату нам необхідно для забезпечення вимог закону не менше 4 млрд грн, нам поки виділяють трохи більше 2-х», - сказав Севрук в ході круглого столу в Києві.

«Тому зарплата прокурора місцевої прокуратури, якщо нічого не зміниться, буде становити не більше 4 тис. грн. Закон, безумовно, в цій частині тоді не буде виконуватися», - продовжив він.

Перший заступник генпрокурора нагадав, що вже пройдено два етапи конкурсу на керівні посади у створюваних місцевих прокуратурах. «Вже пройдено два етапи конкурсу. Далі буде третій тур і співбесіда, яка визначить переможців», - сказав він, висловивши сподівання, що вже в грудні розпочнеться навчання керівників місцевих прокуратур.

Юрій Севрук розповів, що конкурс до місцевих прокуратур не такий високий, як очікувалося. «Найбільші конкурси - у великих містах. На жаль, та істерія, яка розгорнулася в ЗМІ з приводу того, що в органах прокуратури всі корупціонери, призвела до того, що охочих стати прокурором було не так багато, як сподівалися організатори», - висловив думку перший заступник генпрокурора.

Говорячи про формування антикорупційної прокуратури, Севрук зазначив, що прокуратура доклала всіх зусиль, щоб не затягувати з проведенням конкурсу.

«На сьогоднішній день документи ще не подав ніхто, але це пов'язано з великим переліком необхідних документів. З четверга планується, що документи будуть подавати. Конкурс плануємо провести в найкоротші терміни», - повідомив перший заступник генпрокурора.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: