У Житомирі в ході мерської кампанії вже склалися групи фаворитів та аутсайдерів – експерт

Читать на русском
Любов Цимбалюк

Любов Цимбалюк, Сергій Сухомлин та Наталія Чиж – потенційно ці кандидати можуть вийти до другого туру та є фаворитами мерських перегонів.

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів політолог, координатор громадського руху «ЧЕСНО» на Житомирщині Володимир Піньковський.

«Нинішніх кандидатів на посаду міського голови можна поділити на три великі групи: фаворити, середнячки, які хочуть підтягнути партії, й фактично аутсайдери, які хотіли б висвітлити своє особисте его чи підіграти одному з кандидатів. Група фаворитів – це Любов Цимбалюк, Сергій Сухомлин та Наталія Чиж. Саме вони можуть вийти до другого туру», – розповідає Піньковський.

За його словами, Житомир однозначно очікують двотурові вибори.

Боротьба за крісло мера Житомира: аналіз потенційних кандидатівУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналісти «Слова і Діла» з'ясували, яким політичним, бізнесовим, а також інформаційним ресурсом прямо чи опосередковано володіють потенційні кандидати в мери Житомира.

«Всього 16 кандидатів на посаду міського голови, але якщо буде з десяток тих, хто підтримає одного з кандидатів-фаворитів, то це може бути переможним акордом», – зазначив він.

Також політолог підкреслив, що основа виборчої кампанії Любові Цимбалюк – це зустрічі з виборцями, агітаційні намети та невелика зовнішня реклама.

«У Сухомлина задіяні колосальні кошти на зовнішню рекламу у вигляді сітілайтів та білбордів. Відчувається, що й телеканали, і ЗМІ працюють на цю кампанію. Кандидат від «Самопомочі» Наталія Чиж поставила на проведення ярмарків, акцій, розпродажів», – проаналізував експерт.

«Відчувається, що порівняно з іншими кандидатами Цимбалюк має значно менше фінансових ресурсів», – підкреслив він.

Щодо самої діяльності Цимбалюк, то, за словами експерта, у місті є зрушення в роботі міського комунального електротранспорту, закуплені тролейбуси. Багато міжнародних фундацій присутні в місті з програмами «Утеплення», «Енергозбереження» (Канада, Швеція та ін.), є зв'язки з Польщею.

Любов ЦимбалюкСекретар Житомирської міської ради
Цимбалюк планує створити на вул. Михайлівській критий мистецький майданчикСказано 28 травня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Але є ще багато невирішених проблем: сміттєзвалища, реконструкція центральної пішоходної вулиці Михайлівської», – резюмував Володимир Піньковський.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: