ГПУ підозрює «свободівців» у вбивствах на Майдані

Читать на русском
Обшуки у колишніх нардепів і членів ВО «Свобода» відбуваються у справі про розстріл учасників Революції Гідності на Майдані в лютому 2014 року.

Обшуки у колишніх нардепів і членів ВО «Свобода» відбуваються у справі про розстріл учасників Революції Гідності на Майдані в лютому 2014 року.

Про це йдеться в постанові Печерського районного суду Києва, яке розмістив у себе в Twitter «свободівець» Олександр Аронець, пише «Слово і Діло».

Генпрокуратура попросила суд дозволити обшуки у екс-нардепів від «Свободи» у зв'язку з тим, що в ході досудового розслідування було виявлено відео, зняте британським журналістом ВВС, на якому видно відкрите вікно номера 1132 в готелі «Україна» на 11 поверсі. Саме з цього вікна здійснювалися постріли снайперів по активістах Майдану 20 лютого 2014 року.

Міліція влаштувала облаву на «свободівців»: двом вже вручили підозриСпівробітники правоохоронних справ проводять обшуки як мінімум у дев'ятьох учасників мітингу під Верховною Радою 31 серпня.

Враховуючи дані обставини, ГПУ вважає, що особи, які жили в номерах у вказаний період часу на 11 поверсі готелю можуть бути причетні до незаконного використання зброї.

Встановлено, що в сусідньому номері 1131 в зазначений час жив екс-«свободівець» Олег Панькевич.

«Відповідно до ч. 1 статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб», – йдеться в ухвалі суду.

Як відомо, сьогодні з самого ранку правоохоронні органи влаштували обшук у квартирі члена «Свободи», екс-віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича, а також у колишнього нардепа-«свободівця» Олега Панькевича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: