Порошенко пообіцяв збільшити зарплати військовим

Читать на русском

На Всеукраїнському форумі учасників АТО Президент України пообіцяв, що наступного року зробить все можливе для гідного забезпечення військовослужбовців.

Виступаючи на Всеукраїнському форумі учасників АТО, Президент України Петро Порошенко заявив, що у військовому бюджеті 2016 року передбачено збільшення грошового забезпечення українських військових.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «УНІАН».

«Ми в новому військовому бюджеті 2016 року передбачимо різке збільшення грошового забезпечення українських військовослужбовців. Можливо, ті з вас, хто знайшов себе на військовій службі, на нових умовах контракту вирішать повернутися до лав Збройних сил», – сказав Порошенко.

За словами Президента, учасникам АТО вже виділено 30 тис. земельних ділянок, що становить половину необхідної кількості. Порошенко зазначив, що за рік 11% учасників АТО вже отримали житло.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанкуСказано 19 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Дуже складно зараз виділяти кошти на забезпечення житлом. Але держава надала тверді гарантії того, що це буде виконано», – сказав він.

Президент пообіцяв, що кожен український військовослужбовець отримає індивідуальну картку, по якій можна буде відстежувати рівень його забезпечення.

Також раніше Глава держави говорив про збільшенні контрактної складової армії в Україні, однак експерти мають сумніви в реальності здійснити перехід на контракт.

Колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус у коментарі «Слову і Ділу» розповів, що Федеративна Республіка Німеччини почала переходити на повністю професійну армію лише два роки тому. Фінляндія не слабка країна, і в 1939 році вистояла проти Радянського Союзу і досі має призовну форму комплектування. США переходили від призовної до чисто професійної армії близько 20 років.

Нагадаємо, що 14 вересня 2015 року Кабмін підтримав збільшення військового бюджету на 2016 рік до 5% від ВВП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: