Матіос розповів, в якому випадку обміняють російських ГРУшників

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що обмін російських ГРУшників можливий тільки після ухвалення їм вироку.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що обмін російських ГРУшників можливий тільки після ухвалення їм вироку.

Про це він розповів в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

«Тільки після ухвалення їм вироку, до вироку обмін неможливий. Росія є учасницею міжнародного права, тому, якщо ці люди засуджені і передані, Росія повинна забезпечити відбування покарання своїми громадянами, котрі скоїли злочини на території іншої держави», - заявив Матіос.

За його словами, прокуратура буде вимагати максимальний термін для затриманих військових ГРУ ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова. На даний момент прокурор, який представлятиме цю справу, оцінює всі докази прокуратури і позиції сторін.

«Прокурор повинен визначитися після оцінки доказів і позицій сторін, тому я не можу зараз чітко сказати, яким буде термін. Як ви знаєте, російський військовий Володимир Старков, який, до речі, не вбивав, отримав термін на рік менше максимальної санкції по інкримінованої йому статті (14 років - ред.)», - додав військовий прокурор.

Нагадаємо, військовослужбовців ГРУ ГШ РФ Александрова і Єрофєєва затримали 16 травня 2015 в зоні проведення АТО в районі міста Щастя Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: