Попри обіцянку Парубія, Рада не схотіла скасовувати заставу для корупціонерів

Читать на русском
Парубій обіцяв, а парламент не встиг. Верховна Рада України вчора не розглядала законопроект про скасування застави для корупціонерів.

Андрій Парубій обіцяв, а парламент не встиг. Верховна Рада України вчора не розглядала законопроект про скасування застави для корупціонерів.

Про це інформує «Слово і Діло».

8 жовтня 2015 року Верховна Рада не встигла розглянути проект закону №3066 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо розширення кола осіб, до яких не можуть бути застосовані окремі види заходів)».

Раніше Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що вже цього пленарного тижня Верховна Рада ухвалить закон, що забороняє відпускати під заставу підозрюваних в корупції. За його словами, корупціонери мають отримувати справедливе покарання за свої правопорушення.

Водночас заступник генерального прокурора України Віталій Касько назвав даний законопроект популістським, тому що він не відповідає нормам Європейської конвенції про захист прав людини та практиці Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, 7 жовтня 2015 року нардеп Андрій Парубій запевнив, що проект закону який передбачає заборону звільнення корупціонерів під заставу, Верховна Рада розгляне вже цього четверга, 8 жовтня. Таким чином, Парубій не дотримав свого слова, а в системі народного контролю «Слово і Діло» дана обіцянка позначена як невиконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: