У США радять розігнати ГПУ і набрати нових прокурорів

Читать на русском
Помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд вважає, що Генеральна прокуратура України має бути створена заново.
Вікторія Нуланд

Помічниця держсекретаря Сполучених Штатів Америки Вікторія Нуланд вважає, що Генеральна прокуратура України має бути створена заново.

Про це вона заявила, виступаючи перед комітетом у закордонних справах американського Сенату, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Нуланд уточнила, що перенабір прокурорів має здійснюватися аналогічно тому, як це відбулося з українською поліцією.

Шокін хоче, щоб генпрокурора не призначали, а обиралиПосада генерального прокурора України може стати виборною. Дану ініціативу підтримує нинішній генпрокурор Віктор Шокін.

У підсумку ГПУ повинна стати «інститутом, який служить громадянам України, а не шкодить їм». «Це означає, що вона повинна розслідувати й успішно переслідувати випадки корупції та справи щодо повернення активів, включаючи корумпованих співробітників самої Генпрокуратури», – зазначила американська чиновниця.

Помічниця держсекретаря США також підкреслила важливість якнайшвидшого призначення антикорупційного прокурора, який очолить Національне антикорупційне бюро України та запустить його роботу.

Нагадаємо, у своєму виступі в Одесі на фінансовому форумі посол США в Україні Джеффрі Пайєтт нібито виступив з жорсткою критикою діяльності ГПУ. Пайєтт заявив, що Генпрокуратура відмовляється боротися з внутрішньої корупцією, яка підриває реформи, що проводяться українською владою.

У ГПУ ж наполягають, що Пайєтт не критикував Генеральну прокуратуру України, а висловлював бажання співпрацювати з генпрокурором Віктором Шокіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: