Казахстан зацікавився приватизацією українських енергокомпаній

Читать на русском
Українська сторона провела обговорення питань приватизації українських енергокомпаній з представниками влади Казахстану і з приватними енергетичними компаніями цієї країни.

Українська сторона провела обговорення питань приватизації українських енергетичних компаній як з представниками влади Казахстану, так і з приватними енергетичними компаніями цієї країни.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У казахської сторони досить великий інтерес до приватизації енергетичних українських компаній. Це і теплогенеруючі, оскільки у них досить великий досвід в обслуговуванні та забезпеченні їх вугіллям, мережі їх цікавлять. Вони вчора проявили інтерес до наших обленерго, які були виставлені на приватизацію, теплокомуненерго. Тобто їх дуже цікавить теплогенерувальна інфраструктура», - сказав він журналістам в Астані в п'ятницю.

Демчишин зазначив, що предметно обговорюються поставки з Казахстану уранового концентрату, газового концентрату і нафтопродуктів.

«З погляду енергетики, інтерес дуже великий. Казахстан є енергопрофіцитною державою, вони експортують досить великі обсяги нафти, нафтопродуктів, газу, урановий концентрат виготовляють у великих обсягах і експортують. Це те, у чому ми зацікавлені, – вугілля у великих обсягах», – сказав міністр.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: