Через невиконану обіцянку Соколова Чернігів знову ледь не затопило нечистотами

Читать на русском
Через застарілий каналізаційний колектор, замінити який намагаються ще з 2004 року, одну з вулиць Чернігова 7 жовтня вкотре затопило нечистотами.

Через застарілий каналізаційний колектор, замінити який намагаються ще з 2004 року, одну з вулиць Чернігова 7 жовтня вкотре затопило нечистотами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на чернігівський портал Gorod.cn.ua.

Порив стався в районі вулиці Кропивницького, кажуть комунальники. «На напірному колекторі діаметром 700 мм вирвало розтруб. Небезпека полягає в тому, що всі каналізаційні стоки були пущені іншою ниткою колектора діаметром 600 мм, яка також перебуває в зношеному аварійному стані й може не витримати подвоєного навантаження», – прокоментував ситуацію начальник служби каналізаційних мереж КП «Чернігівводоканал» Олексій Тупик.

При цьому представник водоканалу констатує, що заміна труб на даній ділянці колектора поки не передбачена, оскільки всі наявні кошти кинуті на спорудження нового, 800-міліметрового колектора, який має розвантажити старі зношені каналізаційні магістралі.

Завершення спорудження нового каналізаційного колектора планується наприкінці 2015 року (на роботи з бюджету виділено 5 млн грн), однак чи вкладуться комунальники в цей термін – велике питання. Річ у тім, що будується він аж із 2004 року, й відтоді плани здачі його в експлуатацію вже неодноразово відкладалися.

Повністю замінити міський каналізаційний колектор обіцяв ще 2012 року міський голова Чернігова Олександр Соколов, який також восени говорив, що крапка в «каналізаційній епопеї» буде поставлена до кінця року. Однак наприкінці грудня 2012 року недобудованими залишалися 1253 м трубопроводу. Додамо, що станом на початок 2015 року ситуація майже не змінилася: добудувати потрібно було 1200 м каналізації.

Нагадаємо, нещодавно місцевий суд визнав чернігівського мера Олександра Соколова непричетним до розтрати майже 5 млн грн, виділених із Державного бюджету на спорудження соціального житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: