Ляшко вирішив очолити рух проти Мінських угод – експерт

Читать на русском
У світлі абсолютної плутанини навколо домовленостей, досягнутих у Парижі, лідер «радикалів» Олег Ляшко став головним критиком ініціатив Президента, традиційно апелюючи до емоцій патріотично налаштованих українців.

У світлі абсолютної плутанини навколо домовленостей, досягнутих у Парижі, лідер «радикалів» Олег Ляшко не змарнував шанс стати головним критиком ініціатив Президента.

Таку думку в коментарі Kyiv.Press висловила політичний експерт Олеся Яхно-Білковська, передає «Слово і Діло».

Вона пояснила, що паризькі домовленості на основі Мінських угод в деякому розумінні розділили українське суспільство: хтось вважає ці угоди шляхом до миру і підтримує дії української влади, а хтось навпаки – розцінює останні домовленості скоріше як зраду, а не як перемогу.

«Пропагандистська робота в українському суспільстві фактично провалена, і громадська думка в цьому питанні не на боці Президента. Пояснення представників його команди не завжди зрозумілі навіть фахівцям, і тим більше простим громадянам», – пояснює Яхно-Білковська.

Навіть після виборів Україна не контролюватиме Донбас – експертСпеціаліст поділився міркуваннями з приводу того, що сепаратисти на Донбасі погодилися перенести вибори на наступний рік.

У такій ситуації, вважає експерт, Верховній Раді буде дуже складно проголосувати в поточному році закон про особливості проведення виборів, зібрати 300 голосів за проект Конституції або оголосити амністію бойовикам на Донбасі. На цьому тлі добре виділився лідер «РПЛ» Олег Ляшко, який став головним критиком ініціатив Президента, апелюючи у своїх виступах до емоцій патріотично налаштованих українців.

В результаті, паризькі домовленості можуть призвести не до швидкого вирішення, а скоріше до затягування конфлікту, підсумовує експерт. «Замість чітких рішень нас може чекати нова хвиля взаємних звинувачень щодо того, яка зі сторін конфлікту першою почала порушувати домовленості, і які нові умови й терміни потрібно обговорити на чергових раундах багатосторонніх переговорів», – резюмувала експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: