У «Батьківщини» розв'язані руки щодо критики Порошенка – експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Для «Батьківщини» членство в коаліції – суто формальний акт, і не виключено, що незабаром фракція може її залишити.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи заяву лідерки фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко про те, що вона не збирається делегувати своїх людей до Кабміну.

«Така відмова означає те, що у «Батьківщини» розв'язані руки щодо критики Президента, Кабміна, інституцій, які реалізують сьогодні виконавчу владу в Україні, й окремо це стосується Президента як Головнокомандувача. Другий момент таких заяв полягає в тому, що «Батьківщина» не бере на себе відповідальність за реалізацію державної політики у визначених сферах, на які вони могли претендувати», — аналізує політолог.

На його переконання, членство в коаліції — це не суто формальний акт, а участь у розробці, ініціюванні законопроектів. За змістом діяльності фракції «Батьківщини» ніколи не було відчутно, що вона є членом коаліції.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" залишатиметься в коаліціїСказано 26 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це був суто формальний статус. Таке публічне маніфестування, яке ми сьогодні спостерігаємо, пов'язане з останніми соціологічними дослідженнями, які показують, що у «Батьківщини» досить хороші шанси на перемогу на місцевих виборах у багатьох громадах», — розповідає він.

За його словами, зважаючи на публічні заяви представників «Батьківщини», не можна виключати, що фракція піде шляхом «радикалів» Олега Ляшка.

Нагадаємо, що Арсеній Яценюк звернувся з листом до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та коаліції про необхідність внесення кандидатур на посади першого віце-прем'єра, віце-прем'єрів з питань енергетики та промисловості та з питань євроінтеграції, а також міністрів екології та охорони здоров'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: