Клімкін: Порошенко в Парижі домовився про скасування, а не перенесення виборів на Донбасі

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заперечує факт легітимності перенесення дати виборів на Донбасі, відповідно до результатів переговорів «нормандської четвірки» в Парижі.
Фото: ipress.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заперечує факт легітимності перенесення дати виборів на Донбасі, відповідно до результатів переговорів «нормандської четвірки» в Парижі.

Про це Клімкін заявив, виступаючи в сесійній залі українського парламенту, передає «Слово і Діло».

«Ми домовлялися в Парижі про скасування цих виборів. Гра з перенесенням, я вже не буду коментувати дати, – це, звичайно, брудна гра і на сьогодні нашим першим пріоритетом є погодження умов, за яких мають відбутися вибори, і виборчих модальностей, яким чином врахувати особливості таких виборів», – зазначив Клімкін.

При цьому міністр наголосив, що проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу неможливе без виведення звідти іноземних окупаційних військ.

«За всіма канонами міжнародного права, на територіях, де присутні іноземні війська або іноземна техніка, вибори за визначенням неможливі. Яким чином можна проводити вибори, коли вулицями Донецька чи Луганська їздять танки чи ходять люди з автоматами? Тому я зробив наголос на домовленості щодо доступу ОБСЄ до всієї території Донбасу. Саме це буде першим кроком у виведенні цих сил. І другий момент: саме Бюро з демократії прав людини зробить висновок щодо безпекової ситуації для проведення виборів, і якщо такої ситуації не буде, про жодні вибори не йдеться», – уточнив голова МЗС.

Нагадаємо, 6 жовтня у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках оголосили про перенесення запланованих на жовтень-листопад місцевих виборів на 2016 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: