Що отримають місцеві ради після проведення виборів? Експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Оскільки реформа прокуратури суттєво гальмується, а конституційні зміни не завершені, «кручені» прокурори отримають привілеїв більше, ніж самі місцеві ради.

Таку думку у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи, що отримають місцеві ради після проведення виборів.

«Основні гравці місцевої виборчої кампанії передусім боротимуться за інвестиційні потоки, адже територію можно розкрутити та зробити інвестиційно привабливою лише таким чином. Більшість поки що примітивно мислячих претендентів борються за бюджетні потоки. Більш стратегічно мислячі – все-таки мислять категоріями притягування інвестиційного бізнесу та побудови якоїсь нової економіки», – розмірковує Володимир Цибулько.

Якщо ж говорити про привілеї місцевих рад, то до запуску такого ринку, на його думку, центральна влада запровадить механізм контролю.

«Оскільки конституційні зміни ще не доведені до кінця, то, скоріш за все, це будуть голови адміністрацій та прокуратури. Однак реформа прокуратури затягнулася і може статися так, що більш «кручені» прокурори з місцевими адміністраторами матимуть більше можливостей, ніж місцеві ради, тому що просто триматимуть їх «у тіні», – припускає політолог.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: