Втручання РФ до сирійського конфлікту може розв'язати глобальну війну – Туск

Читать на русском
Глава Європейської Ради Дональд Туск заявив, що залучення деяких світових держав до сирійського конфлікту може розв'язати глобальну війну.

Глава Європейської Ради Дональд Туск заявив, що залучення деяких світових держав до сирійського конфлікту може розв'язати глобальну війну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цілком можливо, що ця війна трансформується в глобальний конфлікт з причини залучення сьогодні до Сирії деяких світових держав. Нинішня ситуація, на мою думку, досить серйозна для того, щоб спровокувати нові хвилі сирійських біженців», – зазначив Туск.

Сирійський блеф Путіна, або Новий мирний план для УкраїниОкрім суто геополітичних причин, роздратування російського керівництва викликають й інші, не менш серйозні економічні передумови, що спонукають до участі у сирійському конфлікті.

Раніше Російська Федерація заявила про те, що вона завдаватиме авіаударів по позиціях терористичної організації «Ісламська держава». 30 вересня російська авіація заявила про початок бомбардувань позицій ІДІЛ. Як з'ясувалося пізніше, авіаударів РФ завдала по позиціях «Сирійської вільної армії» на півночі провінції Хомс.

Крім того, Міністерство закордонних справ України заявило, що сумнівається у здатності Росії зіграти конструктивну роль у процесі врегулювання конфлікту в Сирії.

«Атаки російських військово-космічних сил, які призвели до жертв серед мирного населення і не завдали суттєвої шкоди ІДІЛ, породжують глибокі сумніви у здатності Росії відігравати конструктивну роль у процесі сирійського врегулювання», – йдеться в повідомленні МЗС України.

Також, в МЗС упевнені, що Росія, прикриваючись гаслами боротьби з міжнародним тероризмом, допомагає режиму Асада в боротьбі з сирійськими повстанцями.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: