Клімкін розповів, що потрібно зробити сепаратистам, щоб отримати амністію

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань, що беруть участь в конфлікті на сході України, зможуть взяти участь у виборах лише після того, як будуть амністовані згідно з українськими законами.
Фото: Reuters

Члени незаконних збройних формувань, що беруть участь в конфлікті на сході України, зможуть взяти участь у виборах лише після того, як будуть амністовані згідно з українськими законами.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Чи можемо ми допустити тих, хто реально відповідав за стрілянину, за знищення малайзійського «Боїнга», за обстріли Волновахи, Маріуполя до обрання? Абсолютно ні», – заявив Клімкін в ефірі одного з українських телеканалів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Глава МЗС при цьому підкреслив, що амністія – це правовий, а не політичний процес. «Якщо ти хочеш, щоб тебе амністували, то ти пишеш заяву і йдеш до прокуратури – української прокуратури, яка працює за українськими законами. Потім, після розслідування, справу має розглянути суд – і це має бути український суд, який теж працює за українськими законами», – розповів Клімкін, підкресливши, що лише таким чином Київ зможе передати владу на Донбасі тим, кого оберуть жителі регіону.

Нагадаємо, вчора політичний експерт Костянтин Матвієнко в коментарі «Слову і Ділу» заявив, що амністія бойовиків на Донбасі перебуває поза компетенцією української влади.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: