Нардеп про паризькі домовленості: Україна вперше перейшла у контрнаступ

Читать на русском
Заявами про те, що вибори на Донбасі відбудуться після того, як звідти будуть виведені російсько-терористичні війська, Україна вперше за багато місяців конфлікту перейшла у контрнаступ у політичній площині.

Заявами про те, що вибори на Донбасі відбудуться після того, як звідти будуть виведені російсько-терористичні війська, Україна вперше за багато місяців конфлікту перейшла у контрнаступ у політичній площині.

Такої думки притримується народний депутат та головний редактор Еспресо.TV Вадим Денисенко, передає «Слово і Діло».

«Україна запропонувала росіянам свою інтерпретацію «плана Мореля», яка вигідна нам. Тепер ми будемо максимально тягнути час, пробуючи підвищувати ставки. Одним словом, ми спробуємо вести себе так, як досі вів себе Путін», – переконаний Денисенко.

На думку Денисенка, з боку Володимира Путіна проведення виборів у «ДНР» та «ЛНР» 18 жовтня і 2 листопада відповідно означатиме зрив домовленостей «нормандської четвірки». Оскільки чинний український закон про амністію не дозволяє реально звільняти від відповідальності ватажків терористів, у російського президента не залишається іншого виходу, окрім як відкласти проведення виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу на лютий 2016 року.

При цьому, найімовірніше, російська сторона постійно буде звинувачувати Київ у недотриманні Мінських домовленостей і зриві постачання газу до Європейського Союзу.

Вибори на Донбасі: Росія затіяла тривалу шахову партію за майбутнє УкраїниНе варто забувати, що жодні вибори на Донбасі не змінять планів Кремля щодо своєї політики стосовно України. Мета й надалі залишається тією ж самою – повернути Україну в орбіту геополітичних інтересів Росії.

«Варто особливо відзначити, що Україна вперше в останні місяці перейшла в контрнаступ. Заяви про те, що спочатку треба вивести з Донбасу російські війська, а вже потім про щось говорити – це абсолютна несподіванка для Росії. Звичайно, у Путіна є один аргумент – росіян там немає, а тому й виводити нікого не треба. Але так само, як Путін весь цей час працював на свого виборця, вперше за багато місяців українська влада почала продукувати месиджі направлені виключно на внутрішнього споживача», – зазначає Денисенко.

Крім того, депутат нагадує, що, як і у випадку з Мінськими домовленостями, Париж – це лише перший етап довгих і складних переговорів. «Наша задача, як і після Мінська, тягнути час, нарощувати сили армії й готуватися до можливої ескалації конфлікту», – констатує експерт.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не буде амністувати тих сепаратистів, на чиїх руках є кров невинних людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: