«БПП» протягуватиме вибори на Донбасі вже після 25 жовтня, щоб не втратити рейтинг – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Вибори на окупованих територіях в нинішньому році проводитися не будуть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Кондратенко, аналізуючи можливе рішення про перенесення дати місцевих виборів.

«Існує висока вірогідність легалізації на Донбасі обраних терористами посібників унаслідок проведення там виборів. А потім, згідно закону про особливості місцевого самоврядування, в Донецькій та Луганській області може бути сформована народна міліція. А якщо народна міліція законно сформована й воює, наприклад, з армією, то це вже вважається громадянською війною. Це можливість для Росії продовжувати наступ руками тих же терористів, але вже не несучи таких ризиків і запобігаючи розширенню санкцій проти них», – розмірковує експерт.

На його переконання, саме тому головний сценарій РФ – це локальний наступ вже під виглядом народної міліції.

Чи варто очікувати кінця війни на Донбасі? ЕкспертиЕксперти поділилися міркуваннями відносно того, чи варто очікувати кінця війни на Донбасі?

Також політолог пояснив, що новий закон про місцеві вибори на Донбасі буде протирічити тому, що зазначено в законі про особливості самоврядування в районах Донецької та Луганської областей, в тому плані, що вибори проводитимуться лише після відведення озброєння, виведення російських військ та взяття кордону під контроль.

«Доведеться змінювати ці положення, а це вже конфліктна ситуація. Вибори в Україні пройдуть 25 жовтня, але на окупованих територіях вибори в цьому році нереально провести», – переконаний він.

Закон про вибори на окупованих територіях, якщо й буде розглядатися, то лише після нормальних виборів 25 жовтня, щоб не знижувати рейтинг «БПП», тому що якщо протягувати вибори на Донбасі, це сильно вдарить по його позиціях.

«Наприкінці жовтня або на початку листопада почнуть розглядати закон, тоді є 2 місяці на підготовку, щоб прислати ОБСЄ, й не факт, що ОБСЄ встигне, тому приблизно лютий – найбільш реалістичний період для виборів на Донбасі», – припускає політолог.

Зазначимо, що Президент України Петро Порошенко повідомив, що виведення іноземних військ із української території має відбутися негайно, без прив'язки до термінів проведення місцевих виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: