Олланд і Меркель хочуть швидше забути про проблеми України – Жебрівський

Читать на русском
Глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський прокоментував підсумки зустрічі членів «нормандської четвірки» в Парижі.
Павло Жебрівський

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель хочуть швидше забути про проблеми в Україні.

Про це він сказав «Слову і Ділу», коментуючи підсумки зустрічі членів «нормандської четвірки» в Парижі.

«Олланд і Меркель хочуть швидше забути про проблеми в Україні і почати торгувати з Росією. Путін не зацікавлений у стабілізації і переговори були дуже важкими. Кінцевого результату ми поки не розуміємо і не знаємо», – зазначив Жебрівський.

Водночас, глава Донецької ВЦА підтримав відведення озброєння калібру менше 100 мм від лінії розмежування сторін. «Якщо це забезпечить збереження хоча б одного життя мирного жителя або українського військового, то це насправді дуже добре», – пояснив він.

При цьому Жебрівський відзначив і неприємні сторони цих переговорів. «Кордон збираються перекривати тільки після того, як відбудуться вибори. Це дуже неприємно. Тому що «план Мореля» дозволяє нинішнім бойовикам брати участь у виборах», – пояснив керівник Донецької області.

На даний момент у регіоні бойовики ще не почали відведення озброєнь. За словами ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка, вони збираються відводити зброю після 18 жовтня, коли на підконтрольній сепаратистам території пройдуть вибори.

Павел Жебривский о плане Мореля и участии боевиков в выборахNewsOne

Відведення великокаліберного озброєння на 15 км дозволяє швидко підвести її назад, а озброєння калібром до 100 мм українська сторона матиме і зможе обороняти українські позиції. Але в тому, що бойовики виконуватимуть поставлені умови, Жебрівський сумнівається.

Нагадаємо, раніше спікер Адміністрації Президента Андрій Лисенко повідомив, що українська сторона першою почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що жодного «плану Мореля» не існує. За його словами, є деякі пропозиції, частина яких може бути прийнята до уваги, а частина – точно ні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: