«Укрзалізниця» отримає мільярд на нові поїзди

Читать на русском

Глава уряду пояснив, для чого «Укрзалізниці» виділяють з держбюджету країни один мільярд гривень.

До кінця року «Укрзалізниця» отримає 1 млрд грн на нове полотно, придбання поїздів, а також на ремонт парку.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Лівий берег.

«Загальний інвестиційний план «Укрзалізниці» був 2,4 мільярда гривень. Ми додаємо ще 1 мільярд гривень до кінця поточного року. Цей мільярд піде на нове полотно, ремонт чинного парку і придбання дизель-поїздів», - сказав глава уряду.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в свою чергу заявив, що мова йде про покупку поїздів типу ДПКр2-001 виробництва ПАТ «КВБЗ», який починає ходити між Львовом і Чернівцями.

«Запустили дизель-поїзд Львів-Чернівці. Це початок зміни філософії в міжобласних залізничних перевезеннях. УЗ буде продовжувати закуповувати аналогічні поїзда. УЗ не залучала кредити, а платить за дизель-поїзд з власних надходжень майже 110 млн грн», - повідомив він у фейсбуці.

Нагадаємо, що раніше Пивоварський заявляв, що процес акціонування «Укрзалізниці» передбачає ліквідацію управлінь кожної з 6 залізниць України та централізацію влади на підприємстві.

Як відомо, нещодавно Кабінет міністрів України прийняв новий статут для корпоратизованої «Укрзалізниці» і призначив виконувача обов'язків голови правління компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: