Чи варто очікувати кінця війни на Донбасі? Експерти

Читать на русском

Експерти поділилися міркуваннями відносно того, чи варто очікувати кінця війни на Донбасі?
Вадим Гречанінов

Підписання чергових пунктів Мінських угод кардинально ситуацію на Донбасі не змінить.

Про це розповів Глава Атлантичної ради України, військовий експерт Вадим Гречанінов, передає «Слово і Діло», посилаючись на segodnya.ua.

«Військовий конфлікт затягнеться на довгі роки. «Керівництво» так званої «ДНР», можливо, хоче миру, однак остаточне рішення приймає Путін. Це буде ситуація як у Придністров'ї, думаю, зброю виведуть, але напруженість залишиться, так як залишаться війська і займатимуть українську територію. На Донбасі пройдуть вибори, як - не знаю. Населення висловить на виборах зовсім іншу думку, ніж нам хотілося б. Напруга там залишиться, і це буде небезпечне місце. Будуть бойові дії, але дрібні», - говорить експерт.

Експерти поділилися міркуваннями відносно того, чи варто очікувати кінця війни на Донбасі?
Олександр Палій

З думкою військового експерта погоджується політолог Олександр Палій. Він упевнений, вірити підписаним угодам не можна, а війна буде тривати до тих пір, поки Путін не покине свій кабінет.

«Кінець війни настане лише зі зміною влади в Росії. Ось коли в Росії щось поміняється, тоді можна буде говорити про настання повноцінного миру. А поки це тільки перемир'я», - каже Палій.

Експерти поділилися міркуваннями відносно того, чи варто очікувати кінця війни на Донбасі?
Олексій Мельник

Також раніше співдиректор програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник висловив думку, що реалістичний сценарій для Донбасу на найближчі місяці - цикл ескалації-деескалації.

«Виходити потрібно насамперед з того, що Путін тільки частково досяг своїх цілей. Звичайно, він не зацікавлений у широкомасштабних діях, які викличуть реакцію Заходу», - аналізує Мельник.

На його думку, зараз Путіну треба просто домогтися того, щоб Захід переглянув санкції і знизив рівень ізоляції, але тактична мета контролю РФ над Україною не досягнута.

Як відомо, на переговорах «нормандської четвірки» в Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії домовилися, що військова техніка повністю повинна бути відведена протягом 41 діб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: