Затримання Мосійчука вже коментують навіть у ПАРЄ

Читать на русском
На вчорашньому засіданні ПАРЄ британський депутат назвав «показовим шоу» затримання нардепа від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука у будівлі Верховної Ради.

На вчорашньому засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) британський депутат назвав «показовим шоу» затримання нардепа від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука у будівлі Верховної Ради.

Про це з посиланням на слова члена групи «Європейських консерваторів» у ПАРЄ Віктора Вовка на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник глави фракції «РПЛ» Андрій Лозовий, пише «Слово і Діло».

Він нагадав, що учора, 1 жовтня, ПАРЄ ухвалила загальну Резолюцію про неприпустимість зловживання таким запобіжним заходом, як утримання під вартою. За його словами, під час обговорення проекта Резолюції від групи «Європейських консерваторів» виступав британський депутат сер Едвард Лі, який згадав у своєму виступі про затримання нардепа «РПЛ» Ігоря Мосійчука.

Ляшко назвав, кого в парламенті заарештують наступнимЛідер Радикальної партії заявив, що кримінальні провадження відкриті не лише проти арештованого депутата Ігоря Мосійчука.

«Маю сказати, що в останні місяці депутат в Україні, пан Мосійчук, був підданий показовому суду у стилі шоу в українському парламенті, витягнутий з нього та посаджений у в'язницю з політичних причин», – цитує слова європейського політика Лозовий. При цьому він зазначив, що ця заява з уст британського консерватора прозвучала саме під час розгляду профільної доповіді та резолюції.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила заарештувати Ігоря Мосійчука після того, як генпрокурор показав на пленарному засіданні відео, на якому нардеп вирішує низку питань, що стосуються криміналу. «Радикали» відразу ж стали на захист однопартійця, заявивши, що арешт Мосійчука відбувся з порушенням регламенту. Сам Мосійчук свою провину не визнає і заявив про початок голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: