У ЦВК пояснили, в якому випадку Симоненко зможе взяти участь у виборах

Читать на русском

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко зможе взяти участь у місцевих виборах лише в тому разі, якщо офіційно вийде з КПУ.
Андрій Магера

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко зможе взяти участь у місцевих виборах лише в тому разі, якщо офіційно вийде з КПУ.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, пише «Слово і Діло».

«Якщо члени колишньої Комуністичної партії вийшли з неї і як безпартійні висунуті іншою політичною партією, або вже вступили до нової політичної партії, я не бачу проблем щодо їхньої участі у виборах», – зазначив Магера.

Що ж до лідера КПУ Петра Симоненка, то взяти участь у виборах він зможе, лише якщо зречеться партійного квитка комуністів.

«Якщо він став позапартійним, а не залишився членом Комуністичної партії, то вправі висуватися на місцевих виборах від будь-якої політичної партії. Інакше це слід розглядати, як порушення конституційних прав. Це тоді шлях у нікуди», – повідомив Магера.

Кілька днів тому Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив діяльність Комуністичної партії України (оновленої). Припинення діяльності автентичної Компартії суд розгляне 8 жовтня.

Тим часом, комуністи не втрачають оптимізму і вже заявили про наміри брати участь у місцевих виборах, але вже у складі партії «Нова держава». Петро Симоненко уточнив, що таке рішення – вимушений крок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: