У «БПП» нагадали, що продаж голосу на виборах – злочин

Читать на русском
Якщо виборець бере участь у підкупі й продає свій голос за гроші або за гречку, він стає співучасником кримінального злочину.
Олександр Черненко

Якщо виборець бере участь у підкупі й продає свій голос за гроші або за гречку, він стає співучасником кримінального злочину.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» повідомив народний депутат від фракції «БПП», колишній голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Черненко вважає найбільшою проблемою на місцевих виборах саме підкуп, і виборці разом з кандидатами, які проводять підкуп, можуть понести відповідальність.

«Сьогодні той, хто бере гречку чи кошти, стає співучасником кримінального злочину, оскільки, за новим КК, злочин здійснює і той, хто дає, і той, хто бере», – нагадав нардеп.

В омані «гречкових водоспадів»: коли вдасться побороти підкуп виборців?Передвиборна кампанія на довиборах у 205 окрузі в Чернігові підняла одне з найголовніших питань – чи будуть покарані кандидати та їхні команди за підкуп виборців?

За його словами, використовуючи метод «беріть і голосуйте» виборець ризикує отримати адміністративні роботи або штраф. «Наприклад, маємо 205 округ, де один кандидат «засіяв» гречку і не пройшов, тому що виборець у нас все-таки мудріший», – зазначив Черненко.

Резюмуючи, екс-голова КВУ порадив виборцям, окрім програми кандидата, також дивитися, де раніше були ці люди і чим вони займалися, що робили. «Потрібно дивитися, що ця людина вже зробила, і в якій політичній силі була раніше. Щодо партій, оцінюйте їх роботу в парламенті – чи це популісти, чи партії, які готові взяти на себе відповідальність», – розповів депутат.

«Пам'ятайте, сьогодні, коли ми говоримо про децентралізацію, то проблеми доріг, освіти будуть вже не питаннями уряду, а питаннями мера, виконкому, місцевої ради. Ми даємо їм ці повноваження на місця, але з цими повноваженнями приходить і відповідальність», – підсумував Черненко.

Избирателям снова раздают гречку? Александр Черненко и Олег Березюк в студии NewsOne 01.10.15NewsOne

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: