Корбан побачив «радянські традиції» в судовому процесі над Мосійчуком

Читать на русском
За словами Геннадія Корбана, суд над «радикалом» Ігорем Мосійчуком дуже нагадує найгірші прояви радянської системи судочинства.
Фото з Facebook Андрія Лозового

За словами голови політради партії «УКРОП» і кандидата в мери Києва Геннадія Корбана, суд над «радикалом» Ігорем Мосійчуком дуже нагадує найгірші прояви радянської системи судочинства.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Зараз перебуваю в народному суді Української РСР над Ігорем Мосійчуком. Сидить у клітці, поруч на лавці пляшка з водою. Це вже третя спроба авторитарних радянських – українських лідерів посадити цього патріота», – зіронізував політик.

Корбан також не змарнував нагоди й традиційно розкритикував чинну владу, яка, за його словами, «саджає за ґрати патріотів у той час, як убивці Небесної сотні досі перебувають на волі».

Затримання Мосійчука вже коментують навіть у ПАРЄНа вчорашньому засіданні ПАРЄ британський депутат назвав «показовим шоу» затримання нардепа від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука у будівлі Верховної Ради.

Колишній заступник голови Дніпропетровської ОДА також відзначив, що сьогоднішній суд над Мосійчуком співпав з річницею Революції на граніті 1990 року. «Це був перший Київський майдан, коли студенти вийшли на площу, тоді ще Жовтневої Революції, і змусили продажний уряд піти у відставку. Це трапилося восени 1990 року. До речі, осінь – жовтень-листопад, як показує українська історія, дуже вдалий час, щоб змести продажних чиновників», – резюмував Корбан.

Сьогодні Апеляційний суд міста Києва переніс розгляд апеляції арешту народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука на 8 жовтня. Як повідомляє «Українська правда», під час засідання захист нардепа заявив, що у Мосійчука діагностовано гастродуоденіт і остеохондроз. Сам політик під час засідання просив етапувати його «принаймні в госпіталь СБУ».

Також зазначимо, що сьогоднішній розгляд апеляції Мосійчука про зміну запобіжного заходу був схожий скоріше на шоу, ніж на судове засідання. Зокрема, як завжди, відзначився лідер «радикалів» Олег Ляшко, який приніс всесвітньо відому картину «Суд Камібіса», а також закликав суддів «не перетворювати суд на порнографію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: