Нардеп: справу щодо депутата «БПП» Алєксєєва намагатимуться зам'яти на найвищому рівні

Читать на русском
Долю скандально відомого підприємства «Блакитне сяйво», яке до перейменування мало назву «Алєксєєв, Боярчуков і партнери», мають вирішити правоохоронні органи, суд та кредитори.
Дмитро Лінько

Долю скандально відомого підприємства «Блакитне сяйво», яке до перейменування мало назву «Алєксєєв, Боярчуков і партнери», мають вирішити правоохоронні органи, суд та кредитори.

Таке рішення виніс Господарський суд міста Києва, пише «Слово і Діло» з посиланням на каанал «112 Україна».

Підприємство «Блакитне сяйво» заборгувало державі понад 612 тисяч гривень. Згідно з рішенням суду, відповідна сума повинна бути виплачена до 15 жовтня цього року.

Водночас, на думку народного депутата від «Радикальної партії» Дмитра Лінька, очільники «Блакитного сяйва», одним із засновників якого є чинний нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Алєксєєв, намагаються штучно збанкрутити своє підприємство, аби не виплачувати борги.

Депутата «БПП» підозрюють у відмиванні коштівКомпанія «Блакитне Сяйво», власником і засновником якої є нардеп від «БПП» Сергій Алексєєв, підозрюється у відмиванні коштів і несплаті податків.

Як повідомлялося раніше, зараз компанія перебуває в стані банкрутства. Правоохоронні органи вбачають у цьому ознаки фіктивності. Мовляв, стан банкрутства введений штучно, щоб зробити неможливим встановлення фігурантів злочинної схеми. Враховуючи суспільний резонанс, міліція вже почала розслідування та відповідні слідчі дії.

Між тим, Лінько обурюється, чому ГПУ досі не подала відповідне прохання про зняття недоторканності з Алєксєєва, якщо проти останнього вже навіть порушено кримінальне провадження. «Є судова справа. Чому тоді ця судова справа не лежить у генпрокурора і чому не знімається депутатська недоторканність з Алєксєєва і йому подібних?», – зазначає нардеп.

У міліції відповідне кримінальне провадження не коментують. Посилаючись на власні джерела, Лінько стверджує – справу проти Алєксєєва намагатимуться зам'яти на найвищому рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: