Прогноз Світового банку: економіка РФ приречена на застій

Читать на русском
Уже сьогодні в Російській Федерації спостерігається зниження доходів від експорту та падіння рівня життя громадян громадян, й ця тенденція не зміниться щонайменше до 2017 року.

Уже сьогодні в Російській Федерації спостерігається зниження доходів від експорту та падіння рівня життя громадян громадян, й ця тенденція не зміниться щонайменше до 2017 року.

Такого висновку дійшли економісти московського офісу Світового банку, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

Економісти констатують, що єдині, хто вносbть позитивний внесок у зростання ВВП Росії, – це експортери сировини, проте навіть попри їхні зусилля внесок торговельних секторів у зростання валового внутрішнього продукту в першому півріччі 2015 року став негативним – вперше з посткризового 2009 року.

Спеціалісти порахували, що навіть якщо ціна на нафту у короткостроковій перспективі зросте, це не врятує становища. До 2050 року населення, що старіє й скорочується, вкупі з падаючими нафтогазовими доходами стануть причиною довгострокової стагнації та зростання державного боргу РФ до 272% ВВП.

Попри війну, російський бізнес досі зацікавлений в Україні – експертНачальник управління економічного аналізу Національного банку Ольга Погарська розповіла про те, як економічна криза і політика в Росії вплинуть на економіку України.

На сьогодні темпи падіння приватного споживання в Росії – найшвидші з 1998 року. При цьому рівень бідності населення повернувся до показника 10-річної давності, а зростання середнього класу взагалі припинилося, констатують у Світовому банку.

Нагадаємо, як раніше прогнозували експерти аналітичної групи Da Vinci, наближені до Кремля російські бізнесмени спробують скупити перспективний український бізнес для подальшого його закриття з метою уникнення конкуренції. Про це свідчить різке зростання прямих іноземних інвестицій в Україну з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: