Спецоперація Росії в Сирії може поширитися на Ірак

Читать на русском
Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив про те, що іракський уряд готовий вітати можливі удари російської авіації по позиціях «Ісламської держави» в Іраку.

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив про те, що іракський уряд готовий вітати можливі удари російської авіації по позиціях «Ісламської держави» в Іраку.

На цю заяву іракського прем'єра, оприлюднену в ході інтерв'ю каналу France 24, в Росії вже встигли відповісти, що розглянуть таке звернення, якщо воно надійде офіційно, пише «Слово і Діло» з посиланням на російське агентство «РБК».

«Якщо ми отримаємо від Росії пропозицію (військової допомоги – ред.), Ми розглянемо його, і я б вітав його», – заявив аль-Абаді.

У свою чергу, в російському МЗС заявили про готовність Москви розглянути можливість застосування сили щодо ІДІЛу на території Іраку, якщо на те будуть отримані санкції Багдада чи Радбезу ООН.

Путін планує поділ Сирії для контролю над західними районами країни – аналітикиРосія розглядає можливість поділу Сирії для отримання опосередкованого контролю над західними районами країни, що мають вихід до Середземного моря і кордону з Ліваном.

«Або у нас буде відповідне звернення від уряду Іраку, або резолюція Ради Безпеки, ухвалення якої у вирішальній мірі залежить від волевиявлення уряду Іраку. За наявності таких достатніх підстав оцінюватимуться і політична, й військова доцільність», – зазначив представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Ілля Рогачов.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що ризик застосування РФ збройних сил за межами своїх кордонів існує в будь-якій країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: