Садовий може залишити Львів і поїхати до Києва лише в ролі прем'єр-міністра – експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Чи не єдиним варіантом, за якого мер Львова Андрій Садовий переїде до Києва, може бути пропозиція посади керівника виконавчої влади.

у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» таку думку «Слову і Ділу» висловив експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи місцеву виборчу кампанію у Львові та позиції Андрія Садового.

«Реальних конкурентів у Андрія Садового немає. Це видно дуже чітко і з його кампанії, і з активності його конкурентів. Найбільше його опоненти критикують не так Садового, як апелюють до бажань львів'ян, намагаються поставити пріоритети жителів міста над пріоритетами розвитку туризму, звільнити місто від корупції, але чітких пропозицій немає. Тому шанси переобрання Андрія Садового на черговий термін достатньо високі», – вважає Юрчишин.

На його думку, «Свобода» однозначно пройде до обласної ради, але явно не в такому кількісному складі, як раніше. Ймовірно, якби на посаду мера балотувався Тягнибок, теоретично він би міг претендувати на вихід до другого туру, але не перемогу. Більш медійних, ресурсних кандидатів, які були б конкурентами Садовому, поки немає.

Експерт підкреслив, що при якісному управлінні й розвитку міста, яке є одним з найсперспективніших західних міст, роботи на цій посаді достатньо і тут вже питання у політичних амбіціях Садового.

Садовий націлився на президентство – нардепМер Львова Андрій Садовий використає Львів як майданчик для подальшого політичного поступу, переконаний народний депутат та конкурент Садового в боротьбі за крісло мера Дмитро Добродомов.

«Амбіції Садового – це не амбіції народного депутата, керівника якоїсь фракції в парламенті, тому що він би інакше себе поводив на виборах до парламенту. Щодо його залучення до уряду, то зважаючи на залежність уряду від парламенту чи від позицій Президента, такі шанси не дуже високі», – аналізує він.

Як припускає експерт, єдиний варіант, за якого Садовий може залишити Львів і переїхати до Києва, – це позиція керівника виконавчої влади, тобто прем'єр-міністра.

Експерт вважає, що, можливо, команда Андрія Садового зараз більше готується до майбутніх президентських виборів. Фактично, зараз посилюють вплив «Самопомочі» на перспективу.

Зазначимо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксована 221 обіцянка Садового, більша частина яких виконана (108), що складає 49% рейтингу його відповідальності.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: