Мосійчука можуть зареєструвати кандидатом у мери, поки він перебуває за ґратами – експерт

Читать на русском
Костянтин Матвієнкополітолог

Зважаючи на те, скільки ми маємо відмов у реєстрації з надуманими приводами, арешт Мосійчука не є обставиною, яка не дозволить його зареєструвати.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, аналізуючи ймовірність офіційної реєстрації Мосійчука кандидатом у мери Києва, враховуючи те, що він перебуває під слідством.

«Поки вирок не набув законної сили, включаючи усі права, в тому числі й громадянські, право обирати та бути обраним за ним зберігається. Наразі він перебуває під попереднім судовим слідством. З цієї точки зору, його зареєструвати можна. Інша річ, що документи кандидатами подаються особисто, але й це також можна обійти через довіреність. Тому юридичних застережень щодо подачі документів та його реєстрації кандидатом у мери немає», – пояснює експерт.

Однак, як зазначив спеціаліст, це лише якщо брати «букву Закона».

«Ми вже бачимо, що від самого початку реєстрації кандидатів на посади міських голів і депутатів вже було дуже багато відмов у реєстрації під абсолютно надуманими приводами. Як це було, наприклад, у Черкасах через неправильно заповнені документи», – проаналізував Констянтин Матвієнко.

Як відомо, Ігор Мосійчук збирається балотуватися на посаду міського голови Києва на найближчих місцевих виборах.

Зазначимо, раніше ВР дозволила заарештувати Мосійчука після того, як генпрокурор показав на пленарному засіданні відео, на якому нардеп вирішує низку питань, що стосуються криміналу.

18 вересня суд обрав для Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб. Після оголошення вироку нардеп оголосив голодування. Нагадаємо, що проти Мосійчука відкрито провадження за п'ятьма статтями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: