Кличко звільнив головного архітектора Києва через хаотичну рекламу

Читать на русском
Міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника та двох його заступників.

Міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника та двох його заступників.

Про це написала в Twitter прес-секретар мера Києва Оксана Зінов'єва, передає «Слово і Діло».

«Кличко щойно звільнив головного архітектора Києва Целовальника та двох його заступників», – написала вона.

За словами Оксани Зінов'євої в коментарі «Українським новинам», Целовальник звільнений через невідповідність займаній посаді.

Пізніше на офіційній сторінці КМДА у Facebook написали, що Віталій Кличко звільнив Целовальника через те, що після звільнення глави «Київреклами» лад у місті так і не наведений. За словами мера, такої кількості хаотичної реклами він не бачив у жодному місті світу.

Кличко запропонував власникам МАФів альтернативуМер Києва Віталій Кличко хоче, щоб власники малих архітектурних форм (МАФ) перебралися торгувати у міські будівлі.

«Навести лад у рекламі – питання департаменту архітектури, розміщення та прибирання МАФів – знову архітектура, видача детальних планів території – архітектура. І з усіх джерел я чую, що завжди необхідно з кимось домовлятися, а змінити рішення на позитивне можна за винагороду. З цієї причини був звільнений заступник директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, коли права на розміщення реклами передавались одному комерційному підприємству. Тому, за результатами незадовільної роботи за даний період, я ухвалив рішення звільнити головного архітектора та двох його заступників. Проведемо конкурс і візьмемо тих людей, які здатні навести лад у цій сфері й будуть працювати чесно та відповідально. А з очільниками управлінь будемо розбиратися окремо», – заявив Кличко під час наради з представниками департаменту містобудування та архітектури.

Розпорядженням київського міського голови виконувачем обов'язків директора департаменту містобудування та архітектури призначено Андрія Куделіна.

Нагадаємо, раніше головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявляв, що у нього не вистачає повноважень, щоб боротися з незаконними забудовами. За його словами, в березні 2011 року був прийнятий закон про регулювання містобудівної діяльності, і відтоді у головних архітекторів немає контролюючих функцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: