Експерт: чистка в лавах партії Ляшка сподобається виборцям, але може відлякати спонсорів

Читать на русском
Рішення «Радикальної партії» не висувати від себе колишніх «регіоналів» і люстрованих чиновників може відлякати потенційних спонсорів, але такий крок однозначно сподобається виборцям.

Рішення «Радикальної партії» не висувати від себе колишніх «регіоналів» і люстрованих чиновників може відлякати потенційних спонсорів, але такий крок однозначно сподобається виборцям.

Про це в коментарі UAinfo заявила політичний експерт Олеся Яхно, пише «Слово і Діло».

За її словами, один із найбільших суспільних запитів на місцевих виборах – очищення місцевих рад від одіозних політиків та корупціонерів. І незважаючи на два роки, які пройшли після Революції Гідності, громадяни досі не пробачили колишнім «регіоналам» підтримки Януковича й очікують серйозного оновлення персонального складу місцевих рад.

«Запит на нові обличчя продовжує домінувати, і це дає шанс новим місцевим лідерам: волонтерам, ветеранам АТО, громадським активістам», – каже Яхно.

Омельченко йде в Київраду в компанії людей Черновецького – експертУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» голова громадської організації поділився міркуваннями щодо місцевої виборчої кампанії у Києві та появи політичного проекту «Єдність» Омельченка.

Вона також констатувала, що «нові» політики вступають у конфронтацію зі «старими», і часто це протистояння відбувається всередині окремих партій при формуванні партійних списків. «Для кожної партії стало викликом: де провести риску під критеріями для відбору кандидатів до своїх списків? Найбільш радикально до цього питання поки що підійшла партія Ляшка: «радикали» заявили про офіційне рішення не висувати від себе колишніх «регіоналів», люстрованих чиновників та пов'язаних із корупцією осіб», – зазначила експерт.

При цьому вона не виключає, що подібне рішення може відлякати від них потенційних спонсорів. Водночас Яхно впевнена, що такий крок однозначно сподобається виборцям. «Наявна виборча система поставила бар'єр спробам окремих кандидатів із сумнівною репутацією «прорватися» до місцевих рад на мажоритарних округах, тому подібні персонажі просяться до партійних списків прохідних партій і часто отримують відмову», – пояснила експерт.

Яхно переконана: ближче до виборів можна очікувати цікавих викриттів щодо сумнівного минулого кандидатів від популярних партій, і подібні політичні помилки можуть негативно вплинути на електоральний результат таких партій не лише в конкретному регіоні, але й на всеукраїнському рівні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: