Більше половини країн-членів ООН підтримують обмеження права вето

Читать на русском
Постпред України при ОНН Юрій Сергеєв заявив, що більше 100 країн-членів ООН підтримують обмеження використання права вето.

Постпред України при ОНН Юрій Сергеєв заявив, що більше 100 країн-членів ООН підтримують обмеження використання права вето.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Питання складне в тому плані, що змінити ситуацію просто так – це питання тіла статуту ООН, в якому прописані всі ці моменти. Тому, звичайно, перша надія на те, що самі носії цього права знайдуть механізми, як не застосовувати право вето в умовах відкритого конфлікту, який загрожує життю людей», – заявив Сергеєв.

Порошенко: припинення вогню – єдиний пункт Мінських домовленостей, якого дотримується РосіяПрезидент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація дотримується лише одного пункту Мінських угод – того, що стосується припинення вогню на Донбасі.

Як відомо, дану ініціативу запропонував представник Франції і вона вже обговорюється на Генасамблеї ООН. За словами Сергеєва, сьогодні, 30 вересня, відбудеться засідання Ради безпеки ООН за ініціативою все тієї ж Франції та Мексики, де обговорюватиметься обмеження права вето.

«Вже понад 100 країн, які приєдналися (до ініціативи про обмеження права вето – Ред.). Тому в першу чергу потрібно зібрати максимальну кількість тих, хто підтримує. Бажано більше третини для того, щоб створити критичну масу для просування цієї теми та здійснення тиску на інших членів РБ ООН», – зазначив постпред України.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на 70 сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що Україна виступає за поступове обмеження права вето з подальшим скасуванням цього права.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: