Україна накопичила потрібну суму для проходження опалювального сезону

Читать на русском
Європейський банк розвитку та реконструкції схвалив виділення Україні 300 млн доларів для проходження опалювального сезону.

Європейський банк розвитку та реконструкції схвалив виділення Україні 300 млн доларів для проходження опалювального сезону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляє агентство, рада директорів ЄБРР затвердила проект надання 300 млн доларів кредиту НАК «Нафтогаз України» для закупівлі природного газу на європейському ринку.

Сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна вже має 500 млн доларів, а всього для проходження опалювального сезону потрібно 1,3 млрд доларів. Рішення ЄБРР про виділення 300 млн доларів кредиту дозволяє Україні розблокувати і отримати ще 500 млн доларів від Світового банку під держгарантії на закупівлю газу.

Таким чином, Україна накопичила потрібну суму для закупівлі потрібної кількості природного газу. За словами Яценюка, з отриманням кредиту від ЄБРР НАК «Нафтогаз» за процедурами банку проведе тендер, щоб на 300 млн доларів придбати газ на західному кордоні.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: