Виборчу кампанію на Вінниччині супроводжуватиме повальний підкуп виборців – експерт

Читать на русском
Сергій Моргунов

Ці вибори можуть стати чи не останніми, коли кандидатам вдасться пройти до місцевих органів влади за рахунок політичного рейтингу власних партій.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» повідомила вінницький політтехнолог Олена Павлова, інформує «Слово і Діло».

За її словами, особливо це стосується тих партій, які наразі знаходяться в опозиції. «Оскільки достатньо високий рейтинг у опозиційних політичних сил, можу припустити, що чим вищим буде їхній рейтинг, тим гіршими будуть списки. Адже туди потраплять люди, які абсолютно далекі від політики і які не будуть захищати інтереси своїх виборців», – говорить експерт.

У провладних політичних сил ситуація також дуже складна, і саме тому вони будуть об'єднуватись, прогнозує Павлова.

Гройсман створив свою партію на ВінниччиніСпікер Верховної Ради України Володимир Гройсман презентував у Вінниці свою партію під назвою «Вінницька європейська стратегія».

«Провладні політичні сили у Вінниці об'єднуються, але зараз їм буде вкрай важко набрати впевнену більшість, яку вдалося з легкістю взяти у 2010-му році, коли більшість у місті і районі взяла партія «Совість України», локомотивом якої був Володимир Гройсман. І причин тут декілька. По-перше, поява багатьох нових політичних сил, що, безперечно, розпорошуватимуть електоральне поле. По-друге, на скільки б флангів не розколювався опозиційний спектр, так виходить, що вони відбирають не в самих себе, а у провладних партій, що однозначно позначається на їх рейтингових позиціях як у Вінниці, так і країні в цілому», – переконана експерт.

Щодо порушень, то, за словами Павлової, протягом цієї виборчої кампанії на Вінниччині будуть повальні підкупи виборців. «Люди не вірять у те, що щось зміниться, і вони готові продавати свій голос. Це стосується як виборчої кампанії мера, так і виборів в обласну і міську ради. І особливо – виборів до сільських рад, де по-чесному виграти взагалі буде дуже складно», – резюмувала експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: