Що думають експерти про виступ Путіна в ООН? Думки

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Під час виступу Путін повторив весь набір штампів власної пропаганди.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи виступ президента РФ Володимира Путіна на засіданні Генасамблеї ООН.

«Всі чекали, що ж скаже Путін. А Путін не сказав нічого такого, чого не говорили диктори та ведучі російського ТБ. Все те ж саме про кольорові революції, підступних творців однополярного світу, агресивне НАТО та світовий тероризм. Навіть щодо власної пропаганди Путін звучав вторинно», – говорить фахівець.

На його думку, повторивши весь набір штампів власної пропаганди, так само, як це міг зробити будь-хто інший, навіть звичайний сільський житель, Путін запропонував Заходу угоду.

«Вони йому обіцяють більше не робити революцій, а він – спільно побороти власноруч створений тероризм на Близькому Сході. До речі, хороша угода. Цілком можна піти й заприсягтися Путіну на священній Книзі Мормона, що революцій у Росії не буде. І видати про це сертифікат, завірений печаткою масонської ложі Вашингтона», – констатував він.

Водночас політолог Олексій Голобуцький вважає, що Путін поміняв свою промову похапцем.

«Зібгано все якось виглядало. Постійно натякав на негативну роль Америки у світі. Не сподобалася йому промова Обами. Даремно приїхав, одним словом. Ніхто йому реально не вірить», – переконаний експерт.

Дмитро Тимчук у своєму Facebook також висловив думку про те, що президент РФ нічого нового не сказав.

«Чергова балаканина про «громадянську війну» в Україні – це, зрозуміло, утримання за собою маневру (ескалація-заморожування конфлікту) в очікуванні результатів торгу із Заходом, тепер уже в контексті Сирії. «Широка міжнародна антитерористична коаліція» за участю РФ – це останній козир Путіна», – переконаний він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також він зазначив, що зараз буде розігруватися політична карта щодо «легалізації» «ЛНР-ДНР» під прикриттям Мінських домовленостей.

«Псевдовибори в Луганську та Донецьку на тлі танків і «Градів» на передовій – гарна комбінація для шантажу Києва. Питання в тому, чи вдасться Путіну втулити Україні Донбас на своїх умовах. Очевидно, якщо цей абсолютно антиукраїнський план провалиться, знову заговорять гармати. І поступово вийдемо на Мінськ-3», – вважає Дмитро Тимчук.

Як відомо, російська делегація залишила зал Генасамблеї ООН під час виступу Президента України Петра Порошенка на саміті з глобального порядку денного в галузі розвитку. Представники РФ заявили, що виступ Порошенка не відповідав темі саміту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: