Кількість кандидатів на посаду мера Харкова перевищила всі можливі сподівання – координатор харківського Євромайдану

Читать на русском
Геннадій Кернес

Найактивнішими учасниками вуличного політичного простору Харкова наразі є партії «Відродження», «Об'єднання Самопоміч», «Наш край», а також партія Анатолія Родзинського «Контролюй владу».

Таким спостереженням у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» поділився один із координаторів харківського Євромайдану Ігор Россоха, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, виборча кампанія у Харкові відбувається досить активно, причому кількість партій і кандидатів первищує всі можливі сподівання.

«Найактивнішими у вуличному політичному просторі міста є партії «Відродження», «Об'єднання «Самопоміч», «Наш край» і партія Анатолія Родзинського «Контролюй владу». «Блок Петра Порошенка-Солідарність», думаю, також збільшить активність, оскільки контролює значну частину місцевого медіапростору. Натомість взагалі не відчувається активності в місті «Опозиційного блоку» і практично не видно «радикалів» Ляшка», – розповідає Россоха.

Кернес за дев’ять років пустив у Харкові коріння на 10-15 років вперед – політикВ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» голова Харківського «Демальянсу» оцінив роботу Харківського мера Геннадія Кернеса.

Крім того, за інформацією активіста, цікавим також є той факт, що у списках політичних сил до міської ради опинилося дуже багато євромайданців. Серед політичних сил, де вони представлені – «Самопоміч», «БПП-Солідарність», «Демальянс», «Волонтерська партія», «Батьківщина» і навіть «Наш Край».

Щодо мера, то, за словами Россохи, єдність демократичних сил у процесі визначення єдиного кандидата зірвало «Об'єднання «Самопоміч», адже воно висунуло підприємця Тараса Сітенка. Щодо активності інших кандидатів, то нині, за інформацією активіста, з'явилося багато реклами Юрія Сапронова.

«Немає поки реклами Олександра Давтяна, хоча на власному популярному телеканалі він виступає. Ігор Балута також представлений мало в інформаційному просторі, але факт того, що його дружина йде до міськради від «БПП-Солідарності» змушує робити певні висновки щодо самостійності позиції й самого Балути», – резюмував Россоха.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: