Симетрична відповідь: РФ закриває повітряний простір для українських авіакомпаній

Читать на русском
В Міністерстві транспорту Російської Федерації ухвалили рішення про закриття повітряного простору країни для українських авіакомпаній.

В Міністерстві транспорту Російської Федерації ухвалили рішення про закриття повітряного простору країни для українських авіакомпаній.

Про відповідне рішення, яке вступить у дію з 25 жовтня 2015 року, повідомили у Федеральному агентстві повітряного транспорту «Росавіація», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За повідомленням агентства, дана заборона є безстроковою й діятиме доти, доки не буде скасоване відповідне рішення РНБО України щодо російських авіаперевізників.

«За дорученням Мінтрансу Росії, керуючись положеннями угоди про повітряне сполучення між Росією та Україною, Федеральне агентство повітряного транспорту повідомило українські авіакомпанії, які здійснюють або планують здійснювати рейси на територію Росії, про запровадження заборони на виконання польотів в/з Росії з 25 жовтня ц. р., яке діятиме доти, доки рішення української влади щодо російських авіакомпаній не буде скасоване», – йдеться в повідомленні.

Агентство також зазначає, що, за його даними, 70% пасажирів усіх рейсів між двома державами складають громадяни України, тому такий крок болісно позначиться в першу чергу на них.

Сьогодні ж про підвищення у зв'язку з російськими санкціями цін на авіаквитки заявили в найбільшій українській авіакомпанії – «Міжнародних авіалініях України».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: