Якщо бойовики проведуть вибори, то санкції проти РФ потрібно посилити – Дуда

Читать на русском
Польща не визнаватиме вибори, які планують провести проросійські бойовики на окупованих територіях Донбасу.
прес-служба Президента України

Польща не визнаватиме вибори, які планують провести проросійські бойовики на окупованих територіях Донбасу.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на сайт Президента України.

У ході офіційної зустрічи Президента України Петра Порошенка з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою обидва президента засудили заплановані бойовиками псевдовибори. За словами Дуди, якщо ці псевдовибори таки вдасться провести, то проти Росії потрібно посилити санкції, а Україні збільшити військову допомогу.

Також Анджей Дуда наголосив, що Польща є і буде союзником України у відстоюванні суверенітету та її територіальної цілісності, а також помічником у реалізації проєвропейських реформ.

Меркель заявила про важливу роль України в глобальній безпеціФедеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Україна має велике значення для міжнародної безпеки.

Крім президента Польщі, Петро Порошенко провів зустріч з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, який також засудив намагання бойовиків провести псевдовибори, і наголосив, що Японія їх не визнаватиме. Прем'єр-міністр Японії зазначив, що альтернативи Мінським домовленостям немає, і тому Росія та бойовики повинні їх виконувати.

Також, як повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, Петро Порошенко таки провів зустріч з президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою.

«Під час розмови президент Обама наголосив, що Сполучені Штати будуть і надалі підтримувати Україну, яка впроваджує реформи та продовжує шукати дипломатичне вирішення конфлікту», – сказав Цеголко.

За словами Барака Обами, США й надалі підтримуватимуть Україну як політично, так і поставками нелетального озброєння. Крім того, США продовжують відправляти в Україну своїх військових інструкторів, які навчають Збройні сили України та Нацгвардію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: