Відправляючи Сакварелідзе в Одесу, його хотіли позбутися – Саакашвілі

Читать на русском
Призначаючи Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області, в Генпрокуратурі сподівалися позбутися його.

Призначаючи Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області, в Генпрокуратурі сподівалися позбутися його, оскільки в такому разі грузинський реформатор вже не міг здійснювати внутрішню інспекцію ГПУ.

Про це в інтерв'ю «Новому Времени» повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, пише «Слово і Діло».

«Коли його сюди переводили, він уже не міг здійснювати внутрішню інспекцію ГПУ, і багато хто радів. Але коли Давид дізнався, що у нього забирають внутрішню інспекцію, то почав сильно заперечувати», – розповів Саакашвілі.

За його словами, ця інформація дійшла до Президента і він втрутився в ситуацію. «І за ініціативою Президента Сакварелідзе передали антикорупційне слідство по всій Україні. Тепер у нього набагато більше повноважень, ніж було раніше», – заявив голова Одеської ОДА.

«До речі, в хороші часи Пшонки (генпрокурор часів Януковича – Ред.) з Одеси до Києва щороку стабільно йшло мінімум $ 5 млн: Одеська прокуратура була знаменита тим, що вона дуже прибуткова», – додав Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе відзвітував про затримання у Харкові двох прокурорів-хабарників. Про переведення головного борця з корупцією в лавах прокуратури в Одесу стало відомо два тижні тому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: