Порошенко: припинення вогню – єдиний пункт Мінських домовленостей, якого дотримується Росія

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація дотримується лише одного пункту Мінських угод – того, що стосується припинення вогню на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація дотримується лише одного пункту Мінських угод – того, що стосується припинення вогню на Донбасі.

Разом із тим, ще низку вимог – як от відведення важкої артилерії, виведення російських військ з Донбасу та повернення Україні контролю над кордоном, Кремль виконувати не поспішає, розповів Порошенко в інтерв'ю The Washington Post, передає «Слово і Діло».

«Дійсно, ми не маємо жодних результатів Мінських угод за винятком припинення вогню: немає ані виведення важкої артилерії з зони бойових дій, ані виведення російських військ з окупованих територій, і ми не повернули контроль над російсько-українським кордоном», – констатував Президент України.

Крім того, Порошенко нагадав американським журналістам, що невиконаними залишаються також умови щодо звільнення незаконно затриманих та засуджених громадян України та щодо подолання катастрофічних гуманітарних умов унаслідок війни на сході України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Ми маємо добре скоординувати дії, щоб підштовхнути Путіна виконувати зобов'язання Росії, на які вона погодилася й підписала угоду в Мінську. Зараз цей процес перебуває у небезпеці через плани Путіна провести незаконні фейкові вибори на окупованих українських територіях у Донецькій і Луганській областях», – додав Порошенко.

Нагадаємо як сьогодні повідомили в ОБСЄ, на території окупованої «ЛНР» поблизу лінії розмежування не лише не відбувається повного відведення важкої техніки, але й зафіксована поява сучасного російського важкого зенітного комплексу «Буратіно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: