Через неспроможність утримання бойовиків РФ починає згортати кампанію на Донбасі – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Вести війну для РФ стало вкрай тяжко, враховуючи її економічну ситуацію, тому зараз Росія зосередиться на дестабілізації безпосередньо в Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що, за даними групи «Інформаційний спротив», так звана «Республіканська гвардія ДНР» розформовується.

«Спроби реформування вже неоднаразово обговорювались як крок до повної керованості з боку Росії ситуації на Донбасі, тому що так звані бойові командири дуже часто мають високий рівень самостійності. Дійсно, можливо, що є проблеми з фінансуваням, тому що була інформація, що РФ витрачає дуже великі суми не лише на війну. Це й ремонт техніки, зброя, пальне та багато іншого. Якщо проаналізувати те, що відбувається в РФ, то ця війна стає дуже обтяжливою для Росії без можливості досягнути своїх кінцевих результатів», – аналізує політолог.

На його думку, саме тому зараз це може бути ознакою того, що РФ починає згортати активну кампанію на сході України.

Крім того, він підкреслив, що військові експерти – як західні, так уже й російські – також говорять про те, що українська армія зараз укріпилася й тих наявних сил, які є у бойовиків, недостатньо для того, щоб досягти значного успіху.

«Якщо вони підуть в атаку, то зазнають значних втрат», – зазначив Леонов.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Підсумовуючи, експерт сказав, що можуть відбутися спроби військових дій, але ймовірність масштабного наступу знижується саме через те, що економіка вже не дозволяє їм так нехтувати всім. Також зіграло й те, що укріпилась українська армія.

«Для РФ зараз більш перспективним напрямком є дестабілізація ситуації безпосередньо в Україні, а не конкретно на Донбасі», – резюмував Олександр Леонов.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко висловив упевненість у тому, що Україна зможе захистити себе від агресії, якщо з боку РФ і бойовиків відбудеться порушення Мінська-2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: