Сакварелідзе розповів, як заробляли затримані у Харкові прокурори-хабарники

Читать на русском
Вчора у Харкові при отриманні чергового хабара в сумі 5 тис. доларів Генеральна інспекція спільно з управлінням «К» СБУ затримала двох прокурорів.
Давид Сакварелідзе

Вчора у Харкові при отриманні чергового хабара в сумі 5 тис. доларів Генеральна інспекція спільно з управлінням «К» СБУ затримала двох прокурорів – заступника прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурора відділу Харківської обласної прокуратури.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, пише «Слово і Діло».

Прокурори тривалий час працювали за добре налагодженою схемою штучного створення перешкод для ведення бізнесу одного з підприємств, пропонуючи свої «платні послуги» щодо їх усунення, розповів Сакварелідзе.

«Підприємство систематично стикалося з величезними затримками при розмитненні імпортованих товарів. На резонне запитання про причини цих затримок, отримували відповідь про те, що є відповідні листи від прокуратури з вимогою додатково перевірити контейнери з продукцією, яка ввозиться. При зверненні в прокуратуру пропонувався варіант платного вирішення питання. Його ціна – 5 тис. дол. за кожен контейнер», – повідомив заступник генпрокурора.

При цьому він зазначив, що фірма ввозила близько 7 контейнерів на місяць, відповідно, «додатковий» щомісячний дохід прокурорів-корупціонерів був дуже великим.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів зобов'язаний здійснювати розвиток ринку оренди земліСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Допомогти зупинити свавілля прокурорів попросив представник потерпілого підприємства близько місяця тому, після чого Генеральна інспекція та СБУ спільно взялися за цю справу. «І слідчі, і прокурори змогли оперативно показати гідний результат і довести справу до кінця. Наразі триває досудове слідство за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», – сказав Сакварелідзе.

Резюмуючи, він зазначив, що «безтурботне» життя деяких прокурорів обходиться країні дуже дорого. «Такі схеми, спрямовані на підрив економічної стабільності, на жаль, на сьогодні не рідкість в нашій країні – це пряма загроза національній безпеці України. Будь-який чиновник, який бере в них участь – ворог нашої держави», – заявив Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: