Гройсман хоче звільнити майже 200 суддів

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман зареєстрував проект постанови про звільнення майже 200 суддів зі всіх регіонів України.
Володимир ГройсманФото: Главред

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман зареєстрував проект постанови про звільнення майже 200 суддів зі всіх регіонів України.

Відповідну постанову тепер має розглянути парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя, інформує «Слово і Діло».

Причини звільненя суддів різні: досягнення шістдесяти п’яти років, стан здоров’я або написання заяви про відставку, в тому числі і за власним бажанням.

Більшість кандидатів на звільнення працюють у регіонах, однак є у даному списку служителі Феміди і більш іменитих судів україни. Зокрема, Вищого адміністративного суду (2 судді) і Київського апеляційного адміністративного суду (2 судді). Ще 5 суддів Верховного Суду України, а також 8 суддів Вищого господарського суду пропонується звільнити у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Всього у проекті постанови значиться 174 прізвища.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вища рада юстиції за два тижні позбавить посад 300 суддівСказано 26 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

26 червня Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що після того, як запрацює Вища рада юстиції, зі своїх посад будуть звільнені близько 300 суддів. Станом на 17 липня із заявлених 300 суддів з роботою попрощалися тільки 50.

На думку начальника люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяни Козаченко, в українських судах потрібно провести тотальну люстрацію та поступовий набір на позиції суддів за тими ж принципами, як це було зроблено при наборі Національної поліції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: