Порошенко пропонує свою реформу ООН

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що під час візиту 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН запропонує свої зміни в роботі Радбезу ООН.

Президент України Петро Порошенко заявив, що під час візиту 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН запропонує свої зміни в роботі Радбезу ООН.

Про це повідомляє сайт Глави держави, передає «Слово і Діло».

Як заявляє Президент, головним завданням даних змін є повернення історичної місії Організації та Ради безпеки ООН як механізму захисту глобальної безпеки.

«Після анексії Криму та агресії на Донбасі, коли одна з країн - постійних членів Ради безпеки ООН блокує дії і інструменти, які є в розпорядженні Ради безпеки, ми повинні підвищити ефективність або будувати інші механізми безпеки», - заявив Порошенко.

Французький дипломат розповів про обмеження права вето в Радбезі ООНФранція пропонує обмежити право вето в Раді безпеки ООН у разі, якщо мова йде про масові злочини.

Також, Президент України спростував інформацію деяких російських ЗМІ про те, що Україна може стати розмінною монетою в переговорах США і РФ про сирійському конфлікті. За словами Порошенка, це частина інформаційної війни Росії проти України.

«Ми робимо ефективну координацію наших дій для забезпечення реалізації Мінських угод, недопущення фейкових виборів, які Росія планує провести в жовтні і листопаді, і реалізації кроків у відповідь, якщо ці дії відбудуться. Ми повинні повернути Росію за стіл переговорів і зробити все можливе, щоб Мінські домовленості були реалізовані, причому без відкладання», - зазначив Глава держави.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України розповіли, що одна з цілей участі української делегації у засіданнях Генеральної асамблеї ООН є включення до Ради безпеки Організації в якості непостійного члена.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: