У ГПУ кажуть, що посол США не критикував Шокіна

Читать на русском
Посол США Джеффрі Пайєтт у своєму виступі в Одесі не критикував Генеральну прокуратуру України, а висловлював бажання співпрацювати з генпрокурором Віктором Шокіним.
Генпрокурор Віктор Шокін

Посол США Джеффрі Пайєтт у своєму виступі в Одесі не критикував Генеральну прокуратуру України, а висловлював бажання співпрацювати з генпрокурором Віктором Шокіним.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ, передає «Слово і Діло».

У Генпрокуратурі нагадали, що напередодні низка українських ЗМІ «поширили окремі тези з виступу посла», загубивши «важливу складову».

ГПУ стверджує, що у своєму виступі Пайєт похвалив Шокіна. «Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією», – цитує відомство посла США.

Шокін розповів, хто винен у тому, що Клюєв досі на воліГенеральний прокурор України Віктор Шокін звинувачує депутатів Верховної Ради у саботажі затримання нардепів-корупціонерів.

У прес-службі також зазначили, що слова посла США про нібито небажання ГПУ боротися з корупцією у відомстві були трохи спотворені. «Ми вже знаємо, що був час, коли Генпрокуратура не тільки не підтримувала розслідування корупції, а й перешкоджала прокурорам, які працювали над справами по корупції», – розтлумачила ГПУ слова Пайєта.

Нагадаємо, раніше «Європейська правда» повідомила, що у своєму виступі в Одесі на фінансовому форумі Джефрі Пайетт виступив з жорсткою критикою діяльності Генеральної прокуратури України.

Пайетт нібито заявивши, що ГПУ відмовляється боротися з внутрішньою корупцією, яка підриває реформи, які проводить українська влада. Деякі особливо уважні користувачі соціальних мереж відразу ж помітили підміну понять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: